Utrustning

Här är en överblick av utrustningen jag har. Kanske lite i överkant kan tyckas men faktum är att jag använder i princip allt.
Lite bilder kommer så småningom

Mäskning, Kokning, kylning, etc

1 st Bielmeier 29L Mäsktunna&Vörtkokare 2000w 040001
1 st Biltema 25 liters kittel med tappkran och isolering gjord av liggunderlag.
1 st BIAB-påse tillverkad av Sarita tyg från IKEA
7 st humlepåsar av samma material som ovan
1 st Vörtkylare av 10 meter 12 mm koppar
1 st labtermometer
1 st TFA LT-101 termometer från Conrads
Diverse skedar och mäskspadar

Jäsning & Tappning:

2 st 19 l Corneliusfat med tillhörande utrustning
1 st Coopers DIY hink, används primärt som tappkärl.
2 st  30 liters jäshink med tappkran från  Essensspecialisten
3 st Better Brew 12,5 liters jäshinkar med tappkran från  Essensspecialisten
3 st Glasdamejaner av äldre modell i olika storlekar.
3 st Flaskfyllare
2 st Pumphävert från Essensspecialisten (en liten och en stor)
2 st Kylskåp
1 st Universaltermostat UT-200 från Conrads
Ett par meter Silikonslang
2 st Hydrometer med tillhörande kärl
1 st Better Brew kapsyleringsapparat från Essensspecialisten
2 st Partyfat med säkerhetsventil (kommer bli fler av dem) från Essensspecialisten
Massor av flaskor, mestadels svenska 0,5l i backar, pet flaskor från Coopers och Better Brew
1 st Ferrari flasksköljare

Rengöring:

Starsan och VWP

Mitt Flödesschema för helmaltsbryggning:

På Önskelistan:
Coronakvarn alternativt MonsterMill
Braumeister 20 liters bryggverk

Jag handlar en hel del på Essensspecialisten i Göteborg, vissa detaljer på Conrad


Glöm inte följa mig på Twitter, Facebook och Instagram, där skrivs en del som inte alltid hamnar här

Twitter:

Facebook:
http://www.facebook.com/brewbybrandis
Instagram:
Instagram
Untappd:

Google+:
 Google+