onsdag 22 maj 2013

Flödesschema hembryggning



Satt och pillade ihop ett flödesschema till mina bryggningar. Det är anpassat till mina egna bryggningar men kanske kan ligga till grund för andra också?
Tankar och idéer från er andra mottages tacksamt.
Vad säger ni?

söndag 19 maj 2013

BrewDay - En Apa (Take This Beer) Uppdaterad

Mäskningen nästan klar
I fredags blev det lite bryggt, en än så länge namnlös Apa.
20 liter av mäskvattnet förkokades på torsdagskvällen och när jag kom hem på fredagskvällen värmdes resterande upp för att justera upp temperaturen till inmäskningen snabbt.
Malten låg och drog i ungefär 75-80 minuter.

onsdag 8 maj 2013

Bloggen 1 år idag!


Första upplagan av Basement Draught. Finns några flaskor kvar faktiskt...

För ett årsedan idag, gjordes ett blygsamt litet inlägg på en ny ölblogg, BrewByBrandis blogg var född och igångkörd. Nu när jag skriver detta inlägg har bloggen haft över 5500 unika besökare från olika delar i världen. Jag säger bara WOW!
Så jäkla kul.

söndag 5 maj 2013

BrewDay - South Of Heaven

South Of Heaven´s humlegivor
Igår blev det äntligen bryggt. Ölet har fått namnet South Of Heaven till minne av Jeff Hanneman, gitarrist i Slayer som tragiskt lämnade oss häromdagen.
South Of Heaven är tänkt blir smakrikt av nobla humlen och ja, det finns som ni ser på bilden ovan en löjligt liten giva av en humlesort, Cascade, mest för att få i något amerikanskt. Givetvis tillför den inget i en 18 liters sats. En ljus lager är det, använde Vikings Pilsnermalt ihop med 10% Cara-pils samt en näve Munich. Stilen är Tysk Pilsner.

torsdag 2 maj 2013

BottlingDay - Basement Draught Spring Edition 2013

Efter en månad på jäsning tappades Basement Draught på flaska  & fat idag
Ikväll tappades Basement Draught Spring Edition 2013 på flaska och partyfat.
Färgen var något mörkare än jag fått tidigare men det gör mig inget, vi får se hur färgen är när första flaskan öppnas om ett par månader istället.
Smaken var som jag minns den från första satsen för ett årsedan, lite jästig än, fyllig och humletoner som kommer komma fram såsmåningom. Verkar vara där den skall i det här läget. Final Gravity blev 1.011 och alkoholvolymen hamnar på ca 5,7%. Starka grejjer ;)