måndag 30 juli 2012

BrewDay - Better Brew Export Lager 2.0

I Export Lager 2.0 stöptes 500 gram CaraMunich 1 in...
Sitter här och njuter av en god  Better Brew Czech Pilsner, förtjänar det efter kvällens aktiviter för... Ikväll har det varit aktivitet i Bryggstugan. En sats av Hambleton Bards Better Brew Export Lager med 500 gram stöpt CaraMunich 1 har satts. Spännande att få testa stöpning av specialmalt. Helt rätt gjorde jag nog inte, och antagligen inte helt fel heller ;)

onsdag 25 juli 2012

Vart förbi...


En sats Better Brew Export Lager, 1 kg Caramunich 1 och en muslinpåse.
Dax att testa lite stöpning av malt.
...lokala bryggbutiken, Essensspecialisten tidigare idag. Är ju så sugen på att brygga, även om det är för varmt hemmavid, blir ju ett bra tillfälle att testköra mitt alternativa jäsutrymme.
Det blev en Better Brew Export Lager till, tycker den är god, väldigt god faktiskt, jag kommer köra den med 1 kg extra ljus spraymalt samt lite stöpt Caramunich 1, för ökad maltsmak/arom och lite djupare färg.

onsdag 18 juli 2012

TasteDay - Better Brew Export Lager

Efter dryga månaden på lagring såg Better Brew Export Lager ut så här
Så, igår var det dags att smaka av Hambleton Bards Better Brew Export Lager.
När flaskan ställdes in i kylen häromdagen såg den helt klar ut, men när den hälldes upp, lite grumlig så kallad ChillHaze. Ingen fara med det, eftersom det inte påverkar smaken något alls.
Nåväl, flaskan pös fint och det rök fint i flaskan när kapsylen var av, ser lovande ut kolsyremässigt.

tisdag 17 juli 2012

Mini Mash?


Satt och tittade på Craigtube och hittade hans uppdaterade Mini Mash video. Måste säga att jag blev lite sugen på att testa, inga större inköp behövs och går att göra i makligt tempo. Givetvis blev det en runda i Beersmith med lite fipplande på ett av recepten jag tänkt göra extrakt bryggning på, en Mariestads klon som ursprungligen är en All Grain som en användare på Bryggforum var snäll nog att maila över till mig!